🏞Le të bashkëpunojmë të gjithë, që 🇦🇱Shqipërinë ta mbajmë dhe ta shijojmë të pastër, të prezantojmë bukuritë e saj unike me krenari tek vizitorët e huaj dhe mbi të gjitha të investojmë për të ardhmen dhe shëndetin e brezave të rinj! 🌞
📢ISHMT u bën thirrje operatorëve ekonomikë të bëhen pjesë e ndryshimit të madh mjedisor për ndalimin e përdorimit të qeseve plastike  njëpërdorimëshe me përmasat nën 70 mikron, të oxodegradueshme, apo bio-oxodegradueshme.
👨‍👩‍👧‍👦Po ashtu, u bëjmë thirrje qytetarëve të✋🛑 refuzojnë përdorimin e qeseve plastike.
😊🛍Mbani me vete çanta tekstile apo prej letre me disenjot e preferueshme, të cilat janë po aq praktike.
🏛ISHMT është i përfshirë në grupin ndërinstitucional zbatues të nismës së qeverisë për heqjen e qeseve plastike nga përdorimi, nisme e cila ka filluar që nga data 1 qershor 2022.
❗️Kontrollet do të intensifikohen në të gjithë territorin e vendit.
#SIGURIA E PARA