Kontroll në tregun e lodrave, ISHMT bllokon produkte jashtë standardeve

Inspektoriati Shtetëror i Mbikëqyrjes së Tregut (ISHMT), në vijim të kontrolleve për mbrojtjen e konsumatorit, bllokoi një sasi të konsiderueshme artikujsh, kryesisht lodra ujore për fëmijë. Trupat inspektuese nga kontrollet e ushtruara në kryeqytet bllokuan 21 artikuj të ndryshëm ose rreth 2 000 lodra për fëmijë duke përfshirë komerdare, topa, pistoleta uji, makina plastike, etj. Nga inspektimi...

ISHMT bllokon 147 kg qese plastike, në kuadër të nismës për ndalimin e qeseve plastike njëpërdorimshme

Inspektorati Shtetëror i Mbikëqyrjes së Tregut (ISHMT) në vijim të kontrolleve për zbatimin e vendimit të Këshillit të Ministrave nr.367/2022 “Për ndalimin e përdorimit të qeseve plastike mbajtëse dhe qeseve oxo-degradueshme dhe oxo-bio të degradueshme”, bllokoi 147 kg qese plastike me trashësi më të hollë se 70 mikron. Inspektorët e ISHMT-së sekuestruan të gjithë sasinë e këtij malli, si dhe...

Programi kombëtar i praktikave te punës

Kemi një njoftim të rëndësishëm për të gjithë ju të cilët nuk keni aplikuar akoma në thirrjen e 7 të programit kombëtar të praktikave të punës! Tashmë afati i aplikimit është shtyrë deri më datë 10 gusht, ndaj nxitoni të aplikoni në platformën online  praktika.riniafemijet.gov.al Praktikat e punës do të zhvillohen nga data 12 Shtator - 12 Dhjetor 2022

Ndalimi i qeseve njëpërdorimshe, ISHMT vijon kontrollin e operatorëve ekonomikë në treg

Inspektorati Shtetëror i Mbikëqyrjes së Tregut (ISHMT), po vijon kontrollin te operatorët ekonomikë në treg, për zbatimin e vendimit të Këshillit të Ministrave për ndalimin e qeseve plastike mbajtëse nën parametrat dhe dimensionet që parashikon ligji, si dhe për ndalimin e qeseve oxo-biodegradueshme dhe oxodegradueshme. Operatorët ekonomikë ndalohen të përdorin ose ofrojnë qese plastike mbajtëse...

Mbrojtja e të drejtave të pronësisë intelektuale, ISHMT memorandum bashkëpunimi me Interagjencinë për Kontrollin e Tregut të Greqisë

Shqipëria dhe Greqia angazhohen të rrisin bashkëpunimin ndërmjet tyre për mbrojtjen e të drejtës së pronësisë intelektuale. Kryeinspektori i Inspektoriatit Shtetëror të Tregut, Z. Gazmend Osmani si dhe shefi i Interagjencisë për Kontrollin e Tregut (DIMEA), në ministrinë e Zhvillimit dhe Investimeve të Republikës së Greqisë, Z. Charalampos Melissinos nënshkruan memorandumin e bashkëpunimit....

SIGURIA E PRODUKTEVE

Drejtoria e Mbikëqyrjes së Produkteve (DMP) ka si qëllim të sigurojë zbatimin e legjislacionit nga subjektet mbi të cilat vepron ky ligj, në përputhje me procedurat e kryerjes së inspektimit. 

PRONËSIA INTELEKTUALE

Drejtoria e Pronësisë Intelektuale (DPI) ka si qëllim inspektimin e zbatimit të kërkesave të detyrueshme ligjore në fushën e garantimit të mbrojtjes dhe të respektimit të të drejtave të pronësisë intelektuale në Republikën e Shqipërisë.

Pyetje dhe Përgjigje

Klikoni këtu për pyetje mbi Sigurinë e Produkteve dhe Pronësinë Intelektuale

ANKOHU

Klikoni këtu për të plotësuar formularin e ankesës lidhur me çështje që mbulon ISHMT

FJALOR

Klikoni këtu për t’u njohur me fjalorin terminologjik të sigurisë së produkteve

 

 

Analiza artikuj 2020

Lodrat e analizuara për përputhshmërinë me standardet referuese